Okładka - Gastronomia wrocławska w czasach małej stabilizacji (1957-1970)

Gastronomia wrocławska w czasach małej stabilizacji (1957-1970)

Romuald M. Łuczyński

Wydawnictwo: Oficyna Wydawnicza ATUT

Miejsce i rok wydania: Wrocław 2020

ISBN/ISSN: 978-83-7977-407-4

Kategoria: Monografie i inne opracowania krajoznawcze

Licza tomów: 1

 

Gdzie można kupić zgłaszaną publikację?

Bonito

Gandalf

Aros

księgarnia wyd. ATUT

 

Udostępnij na: Facebook Twitter
Oddano głosów: 0

Rekomendacja zgłaszającego:

Opracowanie poświęcone wrocławskiej gastronomii w latach 1957–1970, w którym czytelnik znajdzie informacje o jej strukturze, typach funkcjonujących zakładów oraz ich umiejscowieniu na terenie Wrocławia.

Autor pisze również o prowadzonej przez lokale działalności rozrywkowej oraz przedstawia jadłospisy, opisuje też o różne problemy z klientelą (gastronomiczne miscellanea). Wszystko to zostało ukazane na tle ówczesnych przemian społeczno-politycznych i kulturalnych zachodzących w kraju oraz z uwzględnieniem lokalnej specyfiki wrocławskiej.

Książka została opatrzona indeksem osób oraz wykazem lokali gastronomicznych działających we Wrocławiu w omawianym okresie, na uwagę zasługują również ilustracje znakomicie uzupełniające treść opracowania.